Undervisning & kurser

 


Se samlet prisliste her

 
 
 

Generelt om undervisning, kurser og foredrag v/ RanchE

Se kommende kurser, samt afholdte kurser, nedenfor denne liste.

 
 


Ene-timer

Ene-timer kan finde sted hjemme hos dig/jer eller hos RanchE på Møllerup Gods. Der kan undervises i horsemanship, problemløsning, almen håndtering, og western baseret ridning.

Tilridning ved RanchE finder kun sted på Møllerup Gods.

Timepris er kr. 500,- (inkl. moms) for første time, og kr. 375,- (inkl. moms) for de på hinanden direkte efterfølgende timer. Plus kørsel efter gældende takster.

 

Heldagskurser

Join-Up® 
Af 4 dages varighed, kan fordeles over to weekender. Her gennemgår vi hestepsykologi, belyser hestens bevæggrunde. Vi lærer om Join-Up skridt for skridt, Equus - hestens sprog, tillidsbaseret partnerskab, og korrekt brug af Dually grimen. Ved deltagelse i dette kursus gives merit for 4 dage på Introductory Course. 

Læs mere om kurset på Monty Roberts hjemmeside


Long-Lining 
Af 2 dages varighed. Det anbefales, at man har deltaget i et af Join-Up kurserne forud for dette kursus. Lær om sikker opsadling af den unge hest, fordelene ved brugen af to liner for både den unge uerfarne hest, såvel som for den veltrænede ridehest. Temposkift, vendinger for let hånd, manøvrerings-øvelser, lydkommandoer m.m.


Join-Up® & Long-Lining weekend 
Teori og praksis på kun 2 dage - så er du igang.


Desensibilisering

Af 1 dags varighed. Har du en nervøs hest, der måske er bange for paraplyer, telte, regn-tøj, skilte, bolde, klapsaver, buketter, legende børn, eller andre hverdags uhyggeligheder? Her er muligheden for at få teori, viden og værktøjer til, hvordan du videre kan træne din hest til at blive langt mere sikker at færdes omkring.


Horsemanship 101 
Et kursus af 2 dages varighed som henvender sig til nystartende i hesteregi. Teori om heste psykologi, anatomi, fodring, hestehold, røgt og pleje samt Join-Up demo, evt. hands on. Kan gøres intensivt for en person på en dag.


Monty Roberts Introductory Course 
Første del af uddannelsen til at blive instruktør, samt eksamen forinden videre uddannelsesforløb på MRILC, Californien, USA.

 

Yderligere oplysninger om mulige kurser kan fås ved henvendelse.
Find kontakt oplysninger her

 

Clinics, demonstrationer og foredrag

Kan finde sted over hele landet. Send venligst en mail for tilbud og mere info.

 

Leder & Team-Building kursus

Leder & Team-Building kursus ved brug af Monty Roberts' Join-Up metode. Et kursus for ledere og/eller medarbejdere.
Kan finde sted over hele landet. Kursus kan tilpasset jeres ønsker om varighed og antal deltagere. Send venligst en mail for tilbud og mere info.

 

Gavekort til RanchE

Ved interesse kontakt da venligst RanchE for bestilling og hør om gavekort mulighederne.

 

 
 
 

Kommende kurser v/ RanchE

 
 
 

Nye kurser er under planlægning og vil løbende blive annonceret her på siden,
samt på Ranch Equus' facebook side.

 

 
 

Long Lining weekendkursus_24-25 november 2018

Long Line weekend-kursus 
24.-25. november 2018, Little Creek Ranch, Randers

To dages kursus v/ certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori.

Fra 8:30 til 16:00 begge dage.

På dette to dages kursus vil du koncentreret lære om fordelene ved træningen i to liner versus enkelt-line longering. Du vil lære at håndtere de to liner, lære om den hensigtmæssige og sikre placering af dig selv for at fremme forståelsen hos din hest. Du vil lære om hestens psyke/adfærd og hvordan det vil gavne din træning positivt at tingene er bedre på plads fra jorden, - om det så omhandler en unghest, en hest i fuld træningsform eller en hest i retræte.

At træne din hest i to liner er intelligent træning, i alle discipliner og på alle niveauer.

Uanset allerede eksisterende niveau, uanset forudgående kurser,- alle er velkomne.

Vi benytter de gode faciliteter hos Little Creek Ranch ved Randers.
Jeg sætter min Round Pen op i den store ridehal og sørger naturligvis for at alle kommer sikkert afsted.

Max. 7 aktive kursister med egne eller lånte heste.
Sted: Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, Frisenvold, 8940 Randers SV
Pris: Kr. 2400,- incl. fuld forplejning, boks m. halm ( medtag selv hø/wrap) eller evt. leje af hest
Kr. 1200, - betales ved bindende tilmelding.
Tilskuere er velkommen til dagsbillet á kr. 500,- incl. forplejning

Tilmelding til Joan på mobil 5380 1415 eller joanss@mail.dk

Følg kursus begivenheden her

 

 
 
 
 
 

Tidligere kurser v/ RanchE

 
 

Lyn-kursus "Forstå din hest"
22. september 2018, fra kl. 9-12, hos Midtsjællands Rideklub

Et tre timers lyn-kursus om hestens psyke, adfærd, og sprog - samt demonstrationer af hvordan forståelsen for netop dette er værdifulde værktøjer for dig som hesteejer, tur-rytter, konkurrence-rytter, staldpersonale, ponyforældre eller på anden måde hesehåndterer.

3 demo-heste søges med udfordringer om eks.: spookyness, opsidnings-angst, trailerlæsnings problematikker, eller angst for maskinklip/dyrlæge/smed. Henvendelse om heste til Julie A. Pedersen på mail: jap@msrklub.dk

Læs mere her

 

 
 

Join-Up® - Four
18. august 2018, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® One, Two & Three kurserne. Vi finpudser detaljerne om træningen af hesten i to liner og samler trådene fra de tre forudgående kurser. Nu bliver positionering, kontrol over øjne og åndedræt endnu mere synlige værktøjer i din håndtering af hesten, nu i liner også uden for round pennen. Join-Up® kurserne er af 4 dages varighed delt op i One-Two-Three-Four. Med deltagelse i alle 4 kursusdage hos Joan Sartori gives der 4 dages merit på efterfølgende Introductory Course v/ Ranch E, første del af uddannelsen til endeligt MR Instruktør certifikat. Mulighed for at medbringe egen hest.

Find mere information her

 
 

Monty Roberts Introductory Course_uge 29-30 2018

Monty Roberts Introductory Course
Uge 29 & 30 2018, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Dette er den første del af uddannelsen til at blive Certificeret Monty Roberts instruktør. Et kursusforløb bestående af et to ugers intensiv forløb med dybdegående teori og praksis. Demos, hands-on big time, psykologistudie og fremlæggelse, projektheste, sikkerhedsprocedure i håndtering af både håndterbare og lettere “svære” heste af forskellige aldre, trailer-læsning, muskelhukommelse og kontrol af dig selv. Efterfølgende feltstudie, hjemmeopgaver og online feedback af indsendte obligatoriske opgaver. Et kursus for dig som enten vil fortsætte forløbet til at blive instruktør eller “bare” vil dygtiggøre dig i håndtering af hesten i et sprog den naturligvis forstår langt bedre end os. Disse to uger incl. manual PRIS: 18.000,- kr

Hestepsykologi*Hestenes sprog “EQUUS”*Timing*Long line*Positionering
Desensibilisering*Gæsteundervisere*Projektheste*Trailerlæsning*Fremlæggelse

Find mere information her

 

Join-Up® - Three
14. april 2018, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® One & Two kurserne. Vi fortsætter nu med Full Join-Up, sikker opsadling af den unge hest og kunsten at træne hesten i to liner. Join-Up® kurserne er af 4 dages varighed delt op i One-Two-Three-Four. Med deltagelse i alle 4 kursusdage hos Joan Sartori gives der 4 dages merit på efterfølgende Introductory Course v/ Ranch E, første del af uddannelsen til endeligt Monty Roberts instruktør certifikat.

Find mere information her

 

 
 

Join-Up Two_18 marts 2018

Join-Up® - Two
18. marts 2018, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® One kurset og vil nu forsætte læringen om hestens sprog EQUUS. Vi vil opsummere Join-Up i round pennen, gå i dybden med Dually grimen på forhindringsbane samt gennemgang af sikker op-sadling og håndering af linerne før næste skridt, - long-lining. Join-Up® kurserne er af 4 dages varighed delt op i One-Two-Three-Four. Med deltagelse i alle 4 kursusdage hos Joan Sartori gives der 4 dages merit på efterfølgende Introductory Course v/ Ranch E, første del af uddannelsen til endeligt Monty Roberts Instruktør certifikat.

Find mere information her

 

 
 

Join-Up® - One
24. februar 2018, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropsprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog EQUUS, om hestens bevægegrunde samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten. Join-Up® kurserne er af 4 dages varighed delt op i One-Two-Three-Four. Med deltagelse i alle 4 dage hos Joan Sartori gives der 4 dages merit på Introductory Course v/RanchE, første del af uddannelsen til et evt. endeligt Monty Roberts instruktør certifikat.

Find mere information her

 

 
 


Desensibilisering og Problemløsnings-kursus

28. oktober 2017, Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, 8940 Randers SV

Er din hest bange? - For dækner hængende over barrieren, porte som går op og i, flag og klapsalver, vand, fluespray, maskinklip, smed, vaccination, trailer eller er der noget helt andet vi skal forsøge at løse sammen? På dette én-dags kursus vil du få baggrundsviden, træning og værktøjer til hvordan du og din hest kan arbejde videre med netop jeres hurdle.

Find mere information her

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Desensibiliserings-kursus
21. maj 2017, Little Creek Ranch, Randers

Er din hest bange for paraplyer? Blafrende plastik? Telte, flag, regn-tøj, skilte, bolde, hoppende børn på trampoliner og mange andre hverdags uhyggeligheder? Her er muligheden for på én dag at få teori, viden og værktøjer til, hvordan du videre kan træne din hest til at blive langt mere sikker at færdes omkring.

Læs mere her

 

Join-Up® - Two
20. maj 2017, Little Creek Ranch, Randers

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One kurset og vil nu fortsætte læringen om hestens sprog EQUUS. Vi vil opsummere Join-Up i round pennen, gå i dybden med Dually grimen på forhindringsbane, samt gennemgang af sikker op-sadling og håndtering af linerne før næste skridt - long-lining.

Læs mere her

 
 

Desensibiliserings-kursus, Sjælland
1. april 2017, hos Lars Frederiksen ApS, Hovedgaden 79, 4050 Skibby

Er din hest bange for paraplyer? Blafrende plastik? Telte, flag, regn-tøj, skilte, bolde, hoppende børn på trampoliner og mange andre hverdags uhyggeligheder? Her er muligheden for på én dag at få teori, viden og værktøjer til, hvordan du videre kan træne din hest til at blive langt mere sikker at færdes omkring.

Læs mere her

 
 

Join-Up® - Four
25. marts 2017, Little Creek Ranch, Randers

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One, Two & Three kurserne. Vi finpudser detaljerne om træningen af hesten i to liner og samler trådene fra de tre forudgående kurser. Nu bliver positionering, kontrol over øjne og åndedræt igen til synlige værktøjer i din håndtering af hesten, nu i liner. Også udenfor round pennen.

Læs mere her

 
 

Join-Up® - One
4. marts 2017, Little Creek Ranch, Randers

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropsprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog EQUUS, om hestens bevægegrunde samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten.

Læs mere her

 
 

Join-Up® - Three
25. februar 2017, Little Creek Ranch, Randers

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One & Two kurserne. Vi fortsætter nu med Full Join-Up®, sikker opsadling af den unge hest og kunsten at træne hesten i to liner.

Læs mere her

Se billeder fra dagen taget af fotograf John Jensen på www.taselvfoto.dk
Direkte link til galleriet

 
 

Join-Up® - Two
21. januar 2017, Little Creek Ranch, Randers

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One kurset og vil nu fortsætte læringen om hestens sprog EQUUS. Vi vil opsummere Join-Up i round pennen, gå i dybden med Dually grimen på forhindringsbane, samt gennemgang af sikker op-sadling og håndtering af linerne før næste skridt - long-lining.

Læs mere her

Se billeder fra dagen taget af fotograf John Jensen på www.taselvfoto.dk
Direkte link til galleriet

 
 

Heldagskursus i Horsemanship hos Vidtskue
24. september 2016, Vidtskue

Heldagskursus i Horsemanship med Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe.

 
 

Join-Up® - Three & Four
10. & 11. september 2016, RanchE, Følle

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One & Two kurserne. Vi fortsætter nu med Full Join-Up og kunsten at træne hesten i to liner, også gerne udenfor round pennen.

Læs mere her

 
 

Join-Up® - One
27. august 2016, RanchE, Følle

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropssprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog Equus, om hestens bevægegrunde, samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten.

Kurset er udsolgt! Et nyt kursus udbydes snarest.

Læs mere her

 
 

Join-Up® - One
13. august 2016, RanchE, Følle

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropssprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog Equus, om hestens bevægegrunde, samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten.

Kurset er udsolgt! Et nyt kursus udbydes snarest.

Læs mere her

 
 

Monty Roberts Introductory Course v/ MRCI Joan Sartori Søe
8.-12. & 15.-19. august 2016, RanchE, Følle

Første del af Monty Roberts uddannelse mod Certificeret Instruktør består af et 2 ugers intensiv forløb med dybdegående teori og praksis. Dernæst kan tilvælges Intro-eksamen som består af endnu et 2 ugers forløb (dato ej fastlagt) med opfølging, afpudsning, eksamens-gennemgang før skriftlig og praktisk eksamen.

Læs mere om kurset her

Se også mere på facebook her

 
 

Join-Up® - Two
4. & 18. juni 2016, RanchE, Følle

Deltagerne på dette kursus har forud gennemgået Join-Up® - One kurset og vil nu fortsætte læringen om hestens sprog Equus. Vi vil opsummere Join-Up i round pennen, gå i dybden med Dually grimen på forhindringsbane, sikker op-sadling og håndtering af linerne før næste skridt - long-lining.

Kurset er udsolgt! Et nyt kursus udbydes snarest.

Læs mere her

 
 

Desensibiliserings-kursus
7. maj 2016, Little Creek Ranch, Randers

Har du en nervøs hest, så kom og få en "værktøjskasse".
1 dags desensibiliseringskursus ved certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe. Du kan komme med din egen hest (max 5 kursister med egen hest) eller som tilskuer (max 10 personer).

Læs mere her

 
 

Join-Up® - One
27. februar 2016, Little Creek Ranch, Randers

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropssprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog Equus, om hestens bevægegrunde, samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten.

Kurset er udsolgt!
Nyt kursus er under planlægning.

Læs mere her

 
 

Desensibiliserings-kursus
20. februar 2016, Little Creek Ranch, Randers

Har du en nervøs hest, så kom og få en "værktøjskasse".
1 dags desensibiliseringskursus ved certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe. Du kan komme med din egen hest (max 5 kursister med egen hest) eller som tilskuer (max 10 personer).

Læs mere her

 
 

Join-Up® - One
23. januar 2016, Little Creek Ranch, Randers

Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropssprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog Equus, om hestens bevægegrunde, samt blive mere opmærksom på de signaler du sender til hesten.

Kurset er udsolgt!

Læs mere her

 
 

Kursus i Hestens Sprog
16. januar 2016, Sabro Rideklub, Sabro

Heldagskursus på Sabro Rideklub for syv hestejere og deres heste, der alle havde nogle ting, de ønskede at blive bedre til at kommunikere til deres hest.

 
 

Desensibiliserings-kursus
28. november 2015, Little Creek Ranch, Randers

Er din hest bange for paraplyer? Telte, regn-tøj, skilte, bolde, hoppende børn på trampoliner og mange andre hverdags uhyggeligheder? Her er muligheden for på én dag at få teori, viden og værktøjer til, hvordan du videre kan træne din hest til at blive langt mere sikker at færdes omkring.

Se mere her

 
 

Horsemanship 101 course
20. august 2015, RanchE, Følle

Et kursus som henvender sig til nystartende i heste-regi. Teori om heste psykologi, anatomi, fodring, hestehold, røgt og pleje samt Join-Up demo, evt. hands on.

 
 

Monty Roberts Introductory Course
27. juli - 7. august 2015, RanchE, Følle

Første del af uddannelsen til at blive Certificeret Monty Roberts Instruktør er nu en realitet på Djursland.

Et 2 ugers intensiv forløb med dybdegående teori og praksis. Demos, hands on big time, psykologistudie og fremlæggelse, projektheste, sikkerhedsprocedure i håndtering af både håndterbare og lettere "svære" heste af forskellige aldre. Trailer-læsning, muskelhukommelse og kontrol af dig selv. Efterfølgende feltstudie, hjemmeopgaver, online feed-back af indsendte opgaver. Et kursus for dig som enten vil videre i forløbet til at blive instruktør eller "bare" vil dygtiggøre dig i håndtering af hesten i et sprog den naturligvis forstår langt bedre end os. Disse 2 uger inkl. manual. PRIS: 18.000,-kr

Efterfølgende (dato ej fastlagt) kan tilvælges Intro-eksamen som består af endnu et 2 ugers forløb med opfølgning, afpudsning, eksamensgennemgang før skriftlig og praktisk eksamen med 2 Certificerede MR Instruktører, som i bestået form giver adgang til Advance Course hos Monty Robert's internationale lærecenter (MRILC) - det næste modul mod evt. mål om at blive certificeret instruktør.
PRIS: 15.000,- kr

Yderligere info, ring gerne til Joan på 53801415

HORSEMANSHIP-UP!!!

Find mere information her

 
 

Join-Up® heldagskursus på RanchE
18. april 2015, RanchE, Følle

Heldagskursus med certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe. Join-Up® er en samtaleform baseret på et fælles kropsprog, med det formål at skabe et tillidsbånd imellem hest og menneske. Du vil på dette kursus lære om hestens sprog Equus, om hestens bevægegrunde, samt blive mere opmærksom på de signaler, du sender til hesten.

Find mere information her

 

 
 

Join-Up® heldagskursus hos Vidtskue
14. marts 2015, Vidtskue

Heldagskursus med certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe.

Find mere information her

 
 

Join-Up® & Long-Lining kursus
28. februar - 1. marts 2015, Little Creek Ranch, Randers

Certificeret Monty Roberts instruktør Joan Sartori Søe underviser på dette 2-dages kursus, som er koncentreret omkring hestens sprog Equus.

Dag 1 fokuserer på Join-Up®, - en samtaleform baseret på et fælles kropssprog, som har til formål at skabe et tillidsbånd mellem hest og menneske.
Dag 2 introduceres korrekt og sikker brug af Long Lines og fordelene ved disse kontra enkelt line longering.

Kurset består af teori, øvelser og "hands on". Du kan medbringe din egen hest eller låne en. Vi benytter de gode faciliteter hos Little Creek, som stiller Round Pen op i deres store ridehal.

  • Få udvidet din forståelse for hestens reaktionsmønstre
  • Lær at bruge Monty Roberts Dually grime
  • Bliv en fair og troværdig leder for din hest
  • Lær at bruge linerne til at runde hesten korrekt, vende hesten, stoppe/bakke hesten for en let hånd

Clinic info
Tid: 28. februar - 1. marts 2015, kl. 8:30-16:30
Sted: Little Creek Ranch, Frisenvoldvej 20, Randers
Pris: kr. 1.800,- incl. forplejning, box m/halm kr. 200,-
Antal: Max. 6 deltagere
Tilmelding: Joan Sartori Søe, mobil: 5380 1415 eller email: joanss@mail.dk

Se yderligere information og fuldt program på Ranch E's facebook

 
 

Horsemanship 101 course
6. december 2014, RanchE, Følle

Et kursus som henvender sig til nystartende i hesteregi. Teori om heste psykologi, anatomi, fodring, hestehold, røgt og pleje samt Join-Up demo, evt. hands on.

 
 

Join-Up® - og hva' så?
29.-30. november 2014, Little Creek Ranch, Randers

Dobbelt op clinic!
Én weekend, to instruktører - Fra Join-Up til ridning!

På denne clinic får du først en introduktion til Monty Roberts metoder med udgangspunkt i Join-Up. Join-Up er en samtale proces baseret på et fælles kropssprog, der har til formål at skabe et tillidsbånd mellem hest og menneske. Og hva så? Join-Up kan videreføres til din ridning via principperne i "Corner Control", som er kunsten at guide din hest for ganske små hjælpere, minimalt pres og med gensidig respekt.

Se yderligere information her

Se billeder fra kurset i Ranch E's galleri